Hoe kunnen kaarten een gids zijn?

Verschil tussen Tarot en Lenormand

 De Tarot kan in alle levenssituaties - maar toch vooral in tijden van crisis en bij ingrijpende veranderingen - een erg waardevolle reisgezel zijn, die onze blik op het juiste moment richt op wat werkelijk van belang is.

We houden zo graag aan het vertrouwde vast en klampen ons – niettegenstaande vele verstandige woorden als loslaten, opkomen voor jezelf…- zelfs vast aan de meest ondenkbare ellende die we gewoon zijn en kennen!

Maar soms moeten we echt een nieuwe weg inslaan en omdat dit veranderingsproces ons onzeker en angstig maakt, hebben we hulp nodig. We kunnen meestal niet begrijpen waar onze levensweg heen leidt.

Tarotkaarten tonen betrouwbaar hoe we misschien langzaam, maar gestaag stap voor stap het kunnen “redden”.

De Tarot geeft je geen exacte toekomstvoorspellingen, maar leert je jezelf te begrijpen in alle omstandigheden van je leven.

“Weten” doen we genoeg…maar wat doen we met dit  weten

 Lenormand

In tegenstelling tot de Tarotkaarten, die zich vooral richten op de psychologische kant van je persoonlijkheid en je proberen te helpen om je weerbaar te maken in verschillende omstandigheden van je leven,  gaan de Lenormandkaarten je een blik gunnen in de toekomst.

 

En daar schuilt nu net het addertje in of onder het gras:

Als je weet hoe je toekomst er zal uitzien ga je op je lauweren rusten. Je werkt niet meer mee en gaat rustig afwachten tot ‘dat’ wat voorspeld is, gaat uitkomen…Plots merk je dat het niet uitkomt! Slechte waarzegster, we proberen even een andere! Je loopt van de ene ‘goede’ naar de andere. Je laat je geluk afhangen van de uitspraak van iemand die niet onfeilbaar is. Maar je hoort het toch zo graag!

Kaarten duiden haarscherp de verschillende levenssituaties. Maar jij moet leven en beslissen wat je in een bepaalde situatie gaat doen.

 

Kaarten bepalen jouw leven niet: ze zijn een hulp bij het ordenen van je gedachten: ze zijn niet je weg: jij bepaalt welke weg jij wilt gaan.

Handel niet uit gemakzucht. Soms heb je echt hulp nodig en die kan je krijgen.

Maar:    Kaarten zijn niet altijd het enig heiligmakend middel!