Kristallen - Edelstenen

 OORSPRONG EDELSTENENTHERAPIE

 Het gebruik van edelstenen en mineralen is niet nieuw. In de oudheid werden ze al gebruikt door vele natuurvolken, die varieerden van het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische gebruiken.

 Ze zagen ziekte vaak als een straf van de geesten en zo ontstond de behoefte om zich daartegen te gaan beschermen. Zo ontstonden offerrituelen en magische gebruiken. Daarbij werden ook stenen gebruikt en dat was het eerste begin.

 Ook medicijnmannen maakten veelvuldig gebruik van edelstenen en mineralen. Ze werden veel gebruikt als talisman of amulet. Toen er later meer nomaden kwamen werden stamgebruiken vermengd en ervaringen uitgewisseld. Zo kwamen er meer mogelijkheden om te genezen van ziekten en "boze" krachten. Dat edelstenen en mineralen een uitwerking hadden was voor deze natuurvolken vanzelfsprekend. Ze zagen en voelden de werking veel beter aan dan de nuchtere, van de natuur vervreemde mensen van onze tijd.

 Toen kwam de tijd dat er meer over land en water gereisd werd en er gehandeld werd met andere volken en culturen, Hier werden ook alle ervaringen die er waren met edelstenen en mineralen uitgewisseld, stenen van andere landen werden meegenomen naar eigen land.

 De oorsprong van de hedendaagse edelsteentherapie ligt dus bij de oude natuurvolken. Nog steeds werken we met gegevens die door overleving bij ons zijn terechtgekomen en voegen daar de nieuwe ervaringen van onze tijd daar aan toe.

 

Het ontstaan van kristallen

Magma

Het grootste deel van de aarde, de kern, bestaat uit magma, dat bedekt wordt door een dun laagje gesteente (rotsformaties, de 5 continenten), water ( zeeën, rivieren e.d.) en mineralen.

De aarde is voortdurend onderhevig aan enorme aantrekkingskrachten onder meer door:
  - de rotatie van de aarde
  - de baan van de aarde om de zon
  - de invloed van de maan en ander planeten.
Deze aantrekkingskrachten zorgen ervoor dat de lagen van de rotsformatie constant over elkaar heen schuiven. Door deze spanningen ontstaan er barsten in het gesteente, in de rotsen. Zo kunnen hete gassen en vloeistoffen samen met heet magma zich een weg banen naar de oppervlakte.

 

MEER WETEN OVER EDELSTENEN,KRISTALLEN,DE THERAPIEEN

VOLG DAN EEN CURSUS. JE KAN OOK EEN OPLEIDING ALS CHRYSTAL MASTER  OF ETHERISCH CHRYSTAL MASTER VOLGEN

WEL MOET JE DAN EERST DE EDELSTENEN CURSUS GEVOLGD HEBBEN